Antena 3 CNN Actualitate Inedit Maraton de ironii pe rețelele sociale, după scufundarea crucișătorului rusesc "Moscova" în Marea Neagră

Maraton de ironii pe rețelele sociale, după scufundarea crucișătorului rusesc "Moscova" în Marea Neagră

Armata și propaganda rusă deplâng pierderea crucișătorului lansator de rachete "Moscova" (Moskva), în urma exploziei muniției de la bord.

Maraton de ironii pe rețelele sociale, după scufundarea crucișătorului rusesc "Moscova" în Marea Neagră
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2022   •   13:27

Rușii au confirmat că nava avariată s-a scufundat din cauza furtunii din Marea Neagră, în timp de era tractată spre port. 

Ucrainenii susțin că au lovit crucișătorul cu rachete "Neptun" și că aceasta este, de fapt, cauza incendiului și exploziilor de la bord, care au dus, în cele din urmă, la scufundare.

Partea rusă nu a precizat ce anume a provocat incendiul care a detonat muniția navei.

Ilia Ponomarev, activist al opoziției și fost deputat în Duma de la Moscova, susține că din cei 510 marinari de pe Moskva au fost salvați doar 58, contrar afirmațiilor Ministerului rus al Apărării, care a spus că echipajul vasului a fost evacuat înainte de scufundare.

Dacă în Rusia distrugerea navei Moskva are statut de tragedie națională, pe internet evenimentul a fost prompt speculat de cei care denunță războiul și fac trolling conturilor sociale ale propagandei ruse.

Unul dintre "campionii" ironiilor este utilizatorul "Darth Putin KGB", ale cărui tweet-uri sunt urmărite și de contul disidentului rus Aleksei Navalnîi.

"Ziua a 51-a a războiului meu de trei zile. Am visat că eram gol, urmărit printr-un câmp de floarea-soarelui de o mulțime de tractoare care cântau 'We all live in a yellow submarine' (Cu toții trăim într-un submarin galben', refrenul unui celebru cântec Beatles, n.r.)", scrie "Darth Putin".

Alte ironii referitoare la scufundarea crucișătorului, de pe același cont Twitter:

  • "Noile nave ruse de război vor fi prevăzute cu funduri de sticlă, pentru a putea vedea vechile nave ruse de război"
  • "Crucișătorul rus Moskva a dus la îndeplinire operațiunea specială de a nu mai rămâne la suprafață"
  • "Amiralul meu mi-a spus să văd partea bună a lucrurilor: ucrainenii au emis un nou timbru cu Moskva" (e vorba de timbrul dedicat incidentului din Insula Șerpilor, care a consacrat expresia "Navă rusă de război, du-te la dracu!", n.r.)

Într-un alt tweet, sunt prezentate în succesiune două fotografii, una cu crucișătorul "Moskva" navigând pe mare și o a doua, în care se vede doar marea.

Explicația este: "Versiunea navală a operațiunii CTRL + Z".

"Z" este simbolul marcat pe tehnica de luptă rusă trimisă în Ucraina. CTRL + Z este o combinație care face să dispară conținutul tastat anterior.

Postările lui "Darth Putin" au primit replici pe măsură, cum ar fi cea de mai jos, în care un tractor pare să remorcheze ceva scufundat pe fundul apei.

Tractoarele ucrainene au devenit un simbol al rezistenței anti-ruse, fiind relatate situații în care acestea au remorcat tehnica de luptă abandonată de soldații Moscovei și reparată, pentru a fi refolosită, de trupele Kievului.

O postare de vineri după-amiaza îl înfățișează pe liderul rus într-un fel de batiscaf, pregătindu-se să coboare pe fundul mării, cu explicația: "preluând personal sarcina de a investiga scufundarea navei Moskva"

"În același timp, pot examina și starea economiei rusești. Cine spune că bărbații nu pot face mai multe lucruri în același timp?"

×
Subiecte în articol: Moscova Moskva Marea Neagrã
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close