Antena 3 CNN International News Crucișătorul "Moscova" s-a scufundat la două zile după lansarea timbrului cu sloganul "Navă militară rusă, du-te la dracu!"

Crucișătorul "Moscova" s-a scufundat la două zile după lansarea timbrului cu sloganul "Navă militară rusă, du-te la dracu!"

Scufundarea crucișătorului rusesc Moskva în Marea Neagră vine la câteva zile după ce Ucraina a emis un timbru menit să imortalizeze celebrul schimb de replici care a precedat bombardarea Insulei Șerpilor de către forțele ruse.

Crucișătorul "Moscova" s-a scufundat la două zile după lansarea timbrului cu sloganul "Navă militară rusă, du-te la dracu!"
Sursa foto: Twitter @ghillert
de Adrian Iclozan    |    15 Apr 2022   •   06:45

Un consilier prezidențial ucrainean a indicat că Moskva (Moscova) - a cărei scufundare a fost confirmată, joi, de armata rusă - a fost una dintre navele implicate în incidentul petrecut în februarie, la începutul invaziei.

Mica garnizoană a apărătorilor ucraineni a fost bombardată de pe mare cu rachete rusești, după ce apărătorii ucraineni au fost somați să se predea.

Rușii au trimis două nave de război, "Moscova" și "Vasilii Bikov", împotriva apărătorilor ucraineni.

"Suntem o navă rusă de război. Vă sugerăm să depuneți armele și să vă predați, pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. Altfel, veți fi bombardați. Ne-ați auzit?", se aude somația rușilor, repetată de două ori.

Răspunsul ucrainenilor a fost scurt: "Navă rusă de război, du-te la dracu!"

Inițial s-a crezut că toți militarii ucraineni de pe insulă au fost uciși de bombardamentul rus, însă unii dintre ei au supraviețuit.

Ei au făcut obiectul unui schimb de prizonieri între ruși și ucraineni.

Marți, serviciul poștal al Ucrainei a anunțat că a emis un timbru poștal cu sloganul, devenit celebru, "Navă rusă de război, du-te la dracu!". 

Timbrul înfățișează un soldat ucrainean care înfruntă, cu o atitudine sfidătoare, o navă de război rusească în ape deschise.

Roman Hribov – soldatul ucrainean care a rostit fraza devenită celebră – a fost invitat la ceremonia lansare, au precizat autoritățile într-un comunicat.

"Fără el (Hribov), nu ar exista nici timbru poștal și nici o rezistență atât de puternică precum a soldaților de pe Insula Șerpilor", se spune în documentul citat.
 

×
Subiecte în articol: Moscova Moskva Insula Serpilor
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close