Antena 3 CNN Externe Ce a decis Vladimir Putin după atacurile "neonaziștilor" ucraineni în regiunea rusă Briansk

Ce a decis Vladimir Putin după atacurile "neonaziștilor" ucraineni în regiunea rusă Briansk

Kremlinul a anunțat măsuri suplimentare de securitate a frontierelor, după ce autoritățile de la Moscova au acuzat, cu o zi în urmă, un atac asupra civililor executat de "sabotori" și "naționaliști" ucraineni în regiunea rusă Briansk.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   14:43

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a spus, vineri, că este în vigoare un "regim special de frontieră" și că sunt luate măsuri suplimentare pentru protejarea granițelor, relatează CNN.

Peskov a adăugat că, deocamdată, președintele Putin nu a luat nicio decizie cu privire la introducerea legii marțiale în urma atacului.

Putin însuși a catalogat, joi, incidentul din Briansk drept atac terorist lansat de "neonaziști". El a convocat o întrunire a Consiliului Național de Securitate vineri la prânz.

Mai multe elemente arată că atacul din provincia rusă ar putea fi o operațiune sub steag fals, de care Moscova s-ar putea folosi pentru a institui starea de război și a face noi mobilizări pentru forțele armate.

Citește și: Cum s-a dat de gol Moscova în diversiunea "sabotori ucraineni în Briansk" | Radu Tudor: "Parcă erau în vacanță la Soci"

La fel cum s-a întâmplat cu videoclipurile în care membrii "Corpului de Voluntari Ruși" au revendicat intervenția armată în Briansk, pe rețelele sociale au început să circule imagini cu mașina în care s-ar fi aflat civilii uciși de atacatori.

Presa și oficialii ruși au relatat că un băiat de 10 ani, aflat în vehicul, a supraviețuit, fiind rănit.

Comentând incidentul, ministrul rus al Educației, Serghei Kravțov, l-a numit pe băiat erou și a susținut că acesta ar fi salvat alți doi copii din mașina asupra căreia s-au tras focuri de armă.

"Un băiat de 10 ani a scos doi copii din mașină și au scăpat. Este o adevărată faptă eroică", a declarat ministrul, citat de agenția de stat RIA Novosti.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov Vladimir Putin Briansk razboi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close