Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, pe cale să fie reales preşedinte cu peste 80% la sută, în Rusia. La Mariupol, votul a început deja

Vladimir Putin, pe cale să fie reales preşedinte cu peste 80% la sută, în Rusia. La Mariupol, votul a început deja

Vladimir Putin urmează să fie reales președinte cu un procentaj covârșitor din voturile rușilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   11:27

Actualul lider de la Kremlin, care a condus țara ca președinte sau prim-ministru în ultimii 24 de ani, va obține peste 80% din voturi la alegerile din perioada 15 - 17 martie.

Estimarea se regăsește în cel mai recent sondaj prezentat de propaganda Kremlinului.

După alegeri, Putin va conduce țara într-un mandat care se întinde, conform Constituției, pe șase ani.

În regiunile anexate ilegal în Ucraina, votul a început deja.

"La Mariupol, autoritățile au ordonat constituirea de așa-zise secții volante, care sunt plimbate prin fața caselor localnicilor. 

Rusia vrea să deschidă mai multe secții de vot și în Transnistria, cu toată opoziția Guvernului de la Chișinău, care l-a convocat la Ministerul de Externe pe  ambasadorul Moscovei.

Informația că în Mariupol a început deja așa-zisul vot anticipat pentru alegerile prezidențial a fost publicată pe Telegram de primăria din orașul ocupat temporar de ruși.

Comunicarea spune că se înființează secții de votare volante, care sunt deplasate în fața caselor alegătorilor, iar scopul acestui tip de activitate este dublu: să se evite aglomerarea secțiilor fixe și să se reducă riscul unor eventuale bombardamente asupra acestora din urmă.

În realitate, este o nouă oportunitate pentru falsificări și forțarea oamenilor să participe la acest pseudo-alegeri.

Putin urmează să se aleagă președinte într-o cursă în care au fost admiși doar candidați ce nu amenință poziția liderului suprem

În ciuda tuturor eforturilor autorităților rusești de ocupație, prezența în prima zi de vot, care a fost pe 10 martie, s-a dovedit slabă, în jurul a circa 22%.

Potrivit ucrainenilor, asta demonstrează că locuitorii din teritoriile ocupate nu vor să participe la acest spectacol de propagandă, menit să le arate celor Federația Rusă că Putin s-ar bucura de susținere și în regiunile anexate ilegal.

Pe de altă parte, un sondaj publicat pe 11 martie îl dă pe Vladimir Putin câștigător fără emoții, cu peste 82%, după ce autoritățile ruse au avut grijă ca în cursa prezidențială să acceadă doar pseudo-candidați care nu amenință cu nimic poziția liderului suprem.

Așa-zișii rivali aduși ca figurație pentru ca Putin să nu candideze singur au între 5% și 6% din intențiile de vot", a relatat Claudiu Ștefan, redactor Externe Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close