Antena 3 CNN Externe "Nu ne faceți să pierdem războiul din Ucraina, că bombardăm nuclear Washingtonul, Londra și Berlinul!" | Mesajul cu care Dmitri Medvedev încearcă să domolească furtuna creată de moartea lui Aleksei Navalnîi

"Nu ne faceți să pierdem războiul din Ucraina, că bombardăm nuclear Washingtonul, Londra și Berlinul!" | Mesajul cu care Dmitri Medvedev încearcă să domolească furtuna creată de moartea lui Aleksei Navalnîi

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a lansat noi amenințări cu războiul nuclear, într-un moment în care știrile despre Rusia în presa internațională gravitează în jurul morții în închisoare a disidentului Aleksei Navalnîi.

"Nu ne faceți să pierdem războiul din Ucraina, că bombardăm nuclear Washingtonul, Londra și Berlinul!" | Mesajul cu care Dmitri Medvedev încearcă să domolească furtuna creată de moartea lui Aleksei Navalnîi
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Feb 2024   •   16:15

Medvedev arată că o eventuală înfrângere a Rusiei în războiul din Ucraina și pierderea de către statul agresor a teritoriilor anexate din 2014 până acum ar însemna "un colaps direct și ireversibil" al țării pe care Vladimir Putin o conduce de aproape un sfert de secol. 

"Să ne imaginăm pentru un moment că Rusia a pierdut și că 'Ucraina și aliații ei au câștigat'. Ce ar însemna pentru dușmanii noștri - neo-naziștii și sponsorii lor occidentali - o asemenea victorie? Păi s-a spus de multe ori că ar fi o revenire la granițele din 1991.

Asta ar însemna un colaps direct și ireversibil al Rusiei de astăzi, care include, constituțional, noile teritorii (regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, anexate de Putin prin decret în toamna lui 2022, n.r.) Apoi ar începe un război civil furibund și țara noastră ar dispărea de pe hartă. Zeci de milioane de victime. Moartea viitorului nostru. Prăbușirea a tot ce există pe lume", a estimat Medvedev.

El a continuat spunând că Rusia ar fi dispusă să atace nuclear nu doar Ucraina, în cazul în care ar pierde războiul, ci și capitalele Marii Britanii, Germaniei, Statelor Unite și ale altor țări occidentale.

"Și acum vine întrebarea principală: oare acești idioți chiar cred că poporul rus va înghiți o astfel de rupere a țării lor? Că noi toți ne vom resemna cu gândul că 'asta e, s-a întâmplat, dar trebuie să continuăm să trăim într-o țară moartă, prăbușită, pentru că războiul nuclear este mult mai rău pentru noi decât moartea celor dragi nouă, copiilor noștri, a Rusiei noastre?'. Iar conducerea statului, prin comandantul suprem al forțelor armate, va ezita să ia cea mai grea decizie?

Prăbușirea Rusiei va avea consecințe mai teribile decât rezultatul unui război obișnuit.

Încercarea de a reduce Rusia la granițele din 1991 va conduce la un singur lucru: la războiul global cu Occidentul, folosind toate resursele strategice ale arsenalului nostru. Împotriva Kievului, Berlinului, Londrei, Washingtonului. Împotriva tuturor celorlalte locuri istorice frumoase care au fost incluse de multă vreme ca ținte ale triadei noastre nucleare.

Am avea determinarea să facem asta dacă țara noastră, veche de 1000 de ani, ar fi în pericol să dispară, împreună cu sacrificiile făcute de poporul rus de-a lungul secolelor? Răspunsul este evident", a scris Medvedev într-un mesaj pe Telegram, semnalat de Anton Gherașcenko, fost consilier al ministrului ucrainean de Interne.
 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close