Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: România „a ocupat" Basarabia și Bucovina de Nord. Președintele Rusiei alterează datele istorice cu ocazia unui nou manifest

Vladimir Putin: România „a ocupat" Basarabia și Bucovina de Nord. Președintele Rusiei alterează datele istorice cu ocazia unui nou manifest

Vladimir Putin susține, în cadrul unui nou manifest, că „Rusia a fost jefuită”, iar România „a ocupat" Basarabia și Bucovina de Nord.

Vladimir Putin: România „a ocupat" Basarabia și Bucovina de Nord. Președintele Rusiei alterează datele istorice cu ocazia unui nou manifest
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    20 Iul 2021   •   19:20

Vladimir Putin a publicat un nou manifest în care susține, în mare parte, că Rusia, Ucraina și Belarus sunt „un singur popor”.

Pentru a-și susține teza, Putin face referire și la Marea Unire a României, din 1918.

Cu alte cuvinte, șeful Kremlinului susține că Basarabia și Bucovina de Nord  „au fost ocupate" de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial.

Acesta a făcut și un apel la fostele țări din blocul sovietic.

„Țările care au făcut parte din URSS ar trebui să revină acum la granițele pe care le aveau în momentul în care au intrat în Uniune”, susține președintele rus.

Putin s-a oferit disponibil să anexeze și regiunea Donbas a Ucrainei.

„Devin din ce în ce mai convins de un lucru: Kievul pur și simplu nu are nevoie de Donbas”, a continuat acesta.

Președintele Rusiei s-ar simți îndreptățit să facă toate acestea deoarece „Rusia a fost jefuită” de teritorii de-a lungul timpului.

×
Subiecte în articol: Rusia Kremlin
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close