Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, mesaj pentru agricultorii ucraineni: "Trebuie să însămânţăm peste tot"

Volodimir Zelenski, mesaj pentru agricultorii ucraineni: "Trebuie să însămânţăm peste tot"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri agricultorilor din ţara sa ca în pofida invaziei ruse să facă eforturi pentru a menţine nivelul producţiei de cereale.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru agricultorii ucraineni: "Trebuie să însămânţăm peste tot"
Sursa foto: Romvac
de Silvia Preda    |    11 Mar 2022   •   17:52

''În toată ţara (...), primăvara aceasta, la fel ca în fiecare primăvară, trebuie să însămânţăm peste tot - cât mai mult posibil'', a subliniat Zelenski într-un mesaj video. ''Totul depinde de oameni, pentru că aici este vorba despre viaţă'', a insistat preşedintele ucrainean.

Ucraina este adesea considerată unul dintre grânarele Europei.

Pe plan mondial este al cincilea cel mai mare exportator de grâu şi lider global la exportul de ulei de floarea soarelui.

Războiul din Ucraina a creat dificultăţi în procesul de producţie

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a atras atenţia joi că pentru Uniunea Europeană va fi dificil să găsească surse alternative pentru aprovizionarea cu cereale şi oleaginoase pe care le importă din Ucraina şi care sunt folosite în UE în mai multe sectoare agroalimentare, inclusiv pentru creşterea porcilor.

Război în Ucraina | Ministerul ucrainean al Apărării: ”Putin pregătește un atac terorist asupra Centralei Nucleare de la Cernobîl” | Antena 3 transmite LIVE 24 din 24

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a anunțat pe pagina oficială de Facebook că Vladimir Putin a ordonat pregătirea unui atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl.

”Potrivit informațiilor disponibile, Vladimir Putin a ordonat pregătirea unui atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl”, se arată în postarea instituției. Potrivit acesteia, stația nu mai funcționează, iar durata de viață a generatoarelor diesel disponibile este proiectată pentru 48 de ore, timp în care se poate face întreținerea sistemelor de siguranță.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close