Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, avertisment pentru NATO: ”Dacă nu impuneți o zonă de restricție aeriană, rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru”

Volodimir Zelenski, avertisment pentru NATO: ”Dacă nu impuneți o zonă de restricție aeriană, rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru”

Volodimir Zelenski a lansat un avertisment pentru liderii NATO. Acesta a subliniat că, dacă nu se va impune o zonă de restricție aeriană în Ucraina, rachetele lansate de ruși vor ajunge în teritoiul alianței.

Volodimir Zelenski, avertisment pentru NATO: ”Dacă nu impuneți o zonă de restricție aeriană, rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    14 Mar 2022   •   13:42

Președintele Ucrainei a distribuit mesajul printr-o postare pe Facebook. Liderul de la Kiev a publicat si o serie de imagini tulburătoare cu efectele bombardamentelor Rusiei în țara sa.

”Anul trecut i-am avertizat pe liderii NATO: dacă împotriva Rusiei nu vor exista sancțiuni preventive stricte - ea va intra în război. Și am avut dreptate în legătură cu asta”, a scris Zelenski.

”Repet: dacă nu ne închideți cerul, atunci vor cădea rachete rusești pe teritoriul vostru, pe teritoriul NATO. E doar o chestiune de timp”, a avertizat acesta.

Luni dimineață, un atac rusesc a vizat o bază militară ucrainiană aflată în apropierea graniței cu Polonia. Mai multe atacuri au avut loc în Kiev.

Pe de altă parte, liderii NATO și SUA au precizat că impunerea unei zone de restricție aeriană în Ucraina ar duce la implicarea directă a alianței în război. Acest lucru ar putea duce la al treilea război mondial.

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close