Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: ”De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă”

Volodimir Zelenski: ”De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că de la începutul invaziei, în 24 februarie 2022, un număr de 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă.

Volodimir Zelenski: ”De la începutul războiului, 1.762 de ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2023   •   21:57

El a menţionat că situaţia este dificilă în mai multe zone ale frontului, subliniind că totul depinde de rezistenţa soldaţilor ucraineni.

"Astăzi avem o veste bună. Alţi 116 ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă. Dintre aceştia, 114 sunt soldaţi şi sergenţi, iar doi sunt ofiţeri. Soldaţii armatei noastre, Gărzii Naţionale, apărarea teritorială, Marinei, poliţiştii de frontieră şi Serviciul de Urgenţă. Lucrăm constant pentru a aduce acasă toţi oamenii noştri ţinuţi în captivitate rusă. Şi sunt fericit de fiecare dată când reuşim.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 346. Aproape o jumătate de milion de oameni din Odesa au rămas fără curent electric

Mulţumesc întregii noastre echipe care pregăteşte schimburi, Statului Major Coordonator al Apărării. Budanov, Usov, Iermak, Klimenko, Maliuk, Lubineţ – Mulţumesc tuturor! Mulţumesc tuturor celor care au ajutat. Desigur, merită menţionat Denys Monastirski... El a participat la pregătirea acestui schimb. Şi moartea lui este într-adevăr o mare pierdere pentru ţara noastră. Din 24 februarie, echipa noastră a reuşit să readucă în total 1.762 de bărbaţi şi femei ucraineni din captivitatea rusă.

De asemenea, le mulţumesc tuturor celor implicaţi în ajutorarea acestor oameni după întoarcerea lor. Toţi cei care tratează, eliberează documente, ajută la rezolvarea problemelor celor eliberaţi din captivitate. Acest lucru reflectă sensul de bază a ceea ce facem. Restabilim şi protejăm normalitatea vieţii poporului nostru într-o ţară liberă", a afirmat Zelenski.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina Rusia
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close