Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski anunţă rezultatul discuţiei cu Alexander Lukașenko

Volodimir Zelenski anunţă rezultatul discuţiei cu Alexander Lukașenko

Volodimir Zelenski a anunţat că a convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă fără condiţii prealabile la granița ucraineană belarusă lângă râul Pripeat.

Volodimir Zelenski anunţă rezultatul discuţiei cu Alexander Lukașenko
Sursa foto: Instagram/ Volodimir Zelenski
de Claudia Popovici    |    27 Feb 2022   •   15:59

 Alexander Lukașenko şi-a sumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor şi în timpul întoarcerii delegației ucrainene. 

Între timp, vehicule militare rusești au pătruns duminică în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, iar explozii au zguduit instalații de petrol și gaze, în cea de-a patra zi de lupte, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Rusia a avertizat Ucraina că ofensiva sa nu se va opri pentru discuții, spune Kremlinul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică oferta Rusiei de a discuta în Belarus, declarând că Minsk însuși este complice la invazia rusă, dar lăsând ușa deschisă negocierilor în alte locații, transmite sursa citată

Kremlinul a declarat duminică că delegația sa este pregătită să se întâlnească cu oficiali ucraineni în orașul belarus Gomel. 

Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, şi şefului marelui stat major, Valeri Gherasimov, să ridice gradul de alertă pentru arsenalul nuclear, în condițiile tensiunilor crescute cu vestul după ce a invadat Ucraina.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin, informează Reuters.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close