Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: "Ucraina respectă UE şi îşi doreşte acelaşi respect"

Volodimir Zelenski: "Ucraina respectă UE şi îşi doreşte acelaşi respect"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a deplâns miercuri lipsa unui termen concret în ceea ce priveşte promisiunea aderării ţării sale la Uniunea Europeană.

Volodimir Zelenski: "Ucraina respectă UE şi îşi doreşte acelaşi respect"
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Silvia Preda    |    11 Mai 2022   •   18:25

"Ucraina este o ţară europeană de drept, care respectă ţările Uniunii Europene şi doreşte acelaşi respect. A invita Ucraina într-o comunitate politică europeană şi, în acelaşi timp, a o ţine la distanţă este ca şi cum ai fi invitat la o cină în familie, fără a ţi se oferi un scaun", a declarat Zelenski prin videoconferinţă în faţa studenţilor de la Universitatea Sciences Po din Paris.

Zelenski a subliniat că nu se poate ca Ucraina să fie acceptată în UE şi în acelaşi timp să nu fie inclusă în blocul comunitar: "Nu putem sta într-o incertitudine continuă. Ar fi ca într-un cuplu, care trăieşte împreună de ani de zile, iar unul îi promite celuilalt că se vor căsători. Toate acestea nu sunt decât o promisiune şi intervine incertitudinea".

Înaltul oficial care a discutat cu Putin și cu Zelenski arată cum va evolua războiul din Ucraina

Preşedintele ucrainean a precizat că acest conflict se va încheia doar atunci când "Ucraina îşi va recupera ceea ce îi aparţine, teritoriul său".

Zelenski a menţionat că Rusia trebuie aşezată la masa negocierilor şi făcută să înţeleagă că "pedeapsa este inevitabilă" şi că tot ceea ce face "va duce la un viitor catastrofal" pentru ea.

El a cerut sancţiuni preventive pentru a descuraja Rusia de la eventuala utilizare a armelor sale nucleare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close