Antena 3 CNN Externe După ce a recunoscut că nu intră în NATO, Zelenski spune cât de rapid va intra Ucraina în Uniunea Europeană

După ce a recunoscut că nu intră în NATO, Zelenski spune cât de rapid va intra Ucraina în Uniunea Europeană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că a vorbit cu șefa Comisiei UE, Ursula von der Leyen, despre procesul aderării țării sale la blocul comunitar.

După ce a recunoscut că nu intră în NATO, Zelenski spune cât de rapid va intra Ucraina în Uniunea Europeană
de Adrian Iclozan    |    18 Mar 2022   •   20:31

Zelenki se așteaptă la progrese rapide în ceea ce privește cererea de aderare a Ucrainei.

El susține că Ursula von der Leyen i-a promis "că va face tot posibilul pentru a grăbi aderarea Ucrainei la UE".

"Vom deveni un membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

Procesele birocratice care durează în mod normal ani de zile vor fi accelerate și reduse cu luni și săptămâni", a estimat președintele ucrainean.

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că este important de recunoscut faptul că Ucraina nu va fi membru NATO.

"Am auzit, de-a lungul anilor, că ușile sunt deschise, dar am înțeles și că nu putem intra pe aceste uși. Acesta este adevărul și trebuie să îl recunoaștem. Sunt mulțumit că cetățenii noștri încep să înțeleagă și își dau seama că putem miza doar pe forțele proprii", a afirmat Volodimir Zelenski într-un discurs rostit prin videoconferință la o reuniune a Forței Comune de Reacție, o coaliție coordonată de Marea Britanie din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, Islanda, Olanda, Suedia și Norvegia.

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close