Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa, pentru întâlnirea cu Emmanuel Macron

Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa, pentru întâlnirea cu Emmanuel Macron

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a ajuns la Paris, în Franţa, unde este așteptat de preşedintele Emmanuel Macron.

Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa, pentru întâlnirea cu Emmanuel Macron
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Kay Nietfeld
de Ştefan Petrică    |    08 Feb 2023   •   23:02

După vizita de la Palatul Buckingham, unde l-a întâlnit pe Regele Charles al III-lea, preşedintele Ucrainei a ajuns în Franţa, unde a fost întâmpinat de Emmanuel Macron.

La întâlnirea de la Paris a preşedinţilor Emmanuel Macron şi Volodimir Zelensky este aşteptat şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, potrivit Agenţiei France-Presse.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cadrul vizitei de la Londra, partea britanică a anunțat pregătirea ulterioară a piloților ucraineni pe avioanele moderne de luptă NATO.

Preşedintele ucrainean a afirmat că întâlnirea cu Regele Charles al III-lea a fost un "moment cu adevărat special” şi s-a referit la perioada petrecută de acesta în cadrul Royal Air Force, spunând:

"În Marea Britanie, Regele este un pilot al forţelor aeriene şi în Ucraina astăzi fiecare pilot al forţelor aeriene este un rege", a spus Zelensky.

Citeşte şi: Premierul Marii Britanii nu exclude varianta oferirii de avioane militare Ucrainei | Rusia amenință: "Vărsarea de sânge va fi pe conştiinţa lor"

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close