Antena 3 CNN Externe Vot crucial în SUA pentru ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan

Vot crucial în SUA pentru ajutorul de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a supus la vot pachetul de ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan.

de Alina Anghel    |    20 Apr 2024   •   20:53

Este vorba despre un pachet de ajutor financiar în valoare de 95 de miliarde de dolari, bani destinați Ucrainei, Israelului și Taiwanului.

Congresul a desfășurat o discuție amplă despre acest subiect, în condițiile în care republicanii din Camera Reprezentanților, care dețin majoritatea, au condiționat acordarea de ajutor pentru Ucraina de consolidarea frontierei sudice a SUA.

În aceste condiții, președintele republican al Camerei, Mike Johnson, s-a gândit la o strategie, anume pachetul de asistență financiară să fie împărțit în legi separate, care să fie supuse votului.

Astfel, Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a supus la vot pachetul de ajutor în această seară. Votul a fost unul pozitiv, iar pachetul de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari, a fost adoptat.

Dacă vor trece de Camera Reprezentanţilor, legile vor ajunge la pachet în fața Senatului, care este posibil să voteze chiar săptămâna viitoare. 

În continuare, legea va ajunge pe masa președintelui Joe Biden, care, fără îndoială, o va semna. 

Cu toate acestea, decizia lui Mike Johnson de a se alia cu democrații îl poate costa funcția.

Conservatorii din partid au transmis deja că vor iniția un vot pentru suspendarea acestuia.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close