Antena 3 CNN Externe Washingtonul a introdus pe lista americană cu lideri terorişti un islamist egiptean

Washingtonul a introdus pe lista americană cu lideri terorişti un islamist egiptean

Washingtonul a introdus pe lista americană cu lideri terorişti un islamist egiptean
08 Oct 2013   •   10:11

Egipteanul Muhammad Jamal, acuzat de legături cu Al-Qaida şi că a creat tabere de antrenament în ţara sa şi în Libia a fost introdus pe lista americană cu terorişti a SUA, a anunţat diplomaţia.

 Departamentul de Stat i-a desemnat totodată ca "terorişti internaţionali" pe toţi membrii reţelei create de Jamal, care a învăţat tehnici de fabricare a bombelor în tabere de antrenament aparţinând Al-Qaida în Afganistan în anii '80.

Jamal a revenit în Egipt în anii '90, devenind un şef militar în cadrul Jihadului Islamic Egiptean, o grupare armată care a fost condusă ulterior de către Ayman al-Zawahiri, în prezent conducătorul reţelei teroriste Al-Qaida, după eliminarea lui Osama ben Laden.

Jamal a fost arestat în mai multe rânduri de către autorităţile egiptene, însă la eliberarea sa, în 2010, acesta nu a ezitat să îşi creeze propria reţea islamistă - care îi poartă numele - şi să "înfiinţeze mai multe tabere teroriste de anternament în Egipt şi în Libia", afirmă Departamentul de Stat într-un comunicat.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close