Antena 3 Externe Washingtonul consideră posibilul test nuclear al Phenianului drept o "provocare inutilă"

Washingtonul consideră posibilul test nuclear al Phenianului drept o "provocare inutilă"

de S.T.    |    24 Ian 2013   •   19:58
Washingtonul consideră posibilul test nuclear al Phenianului drept o "provocare inutilă"
Sursa foto: Foto: Agerpres

Statele Unite au catalogat, joi, ameninţarea Phenianului de a efectua un al treilea test nuclear drept "o provocare inutilă".
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, "anunţul Coreei de Nord este o provocare inutilă". Acestea a subliniat că un nou test nuclear ar constitui o gravă încălcare a prevederilor ONU şi ar izola şi mai mult regimul de la Phenian pe plan internaţional, , scrie AFP.
   
Coreea de Nord a anunţat, joi, că va realiza un nou test nuclear, la o dată încă nedeterminată, pentru a se apăra de principalul său "inamic", Statele Unite, şi ca răspuns la înăsprirea sancţiunilor ONU, votate marţi, după lansarea din 12 decembrie a unei rachete, eveniment considerat de Washington drept un test balistic.
   
"Sateliţii, rachetele cu rază lungă de acţiune pe care le vom lansa în continuare şi testul nuclear pe care îl vom realiza, îl vizează pe duşmanul nostru jurat, Statele Unite", a anunţat Comisia de apărare naţională, conform agenţiei nord-coreene KCNA.
   
"Conflictele cu Statele Unite se soluţionează prin forţă, nu prin cuvinte", a adăugat Comisia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close