Antena 3 CNN Externe Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia e în flăcări | Aprovizionarea Europei, în pericol

Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia e în flăcări | Aprovizionarea Europei, în pericol

Un incendiu uriaș a izbucnit la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia amenințând aprovizionarea Europei

Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia e în flăcări | Aprovizionarea Europei, în pericol
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    16 Iun 2022   •   21:15

O conductă din uriașul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart și a provocat un incendiu uriaș. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse.

Totuși, incidentul stârnește temeri legate de întreruperi ale aprovizionării și de creșteri de prețuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Gigantul energetic Gazprom a anunțat că incendiul a izbucnit parcursul nopții la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia. „Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineața pe 16 iunie (...) Nu s-au înregistrat victime.

La ora 4 dimineața, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail. Reprezentanții Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor și că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producției și o creștere a prețurilor. Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalații cheie ale Rusiei, informează Mediafax.

În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close