Antena 3 CNN Externe Zăpada face ravagii în Statele Unite. Stare de urgenţă în Oklahoma, după ce stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri

Zăpada face ravagii în Statele Unite. Stare de urgenţă în Oklahoma, după ce stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri

Zăpada face ravagii în Statele Unite. Stare de urgenţă în Oklahoma, după ce stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri
26 Dec 2009   •   16:46

Zăpada face ravagii în America. Mai multe autostrăzi au fost închise după ce stratul de zăpadă a atins aproape 40 de centimetri. În plus, viteza vântului a atins în unele regiuni 100 de kilometri la oră.

Zăpada continuă să le facă probleme locuitorilor din centrul statelor Unite. De trei zile ninge abundent, iar viscolul face ca efortul echipajelor de deszăpezire să fie zadarnic. Guvernatorul statului Oklahoma a decretat stare de urgenţă după ce stratul de zăpadă a ajuns la aproape 40 de centimetri, pentru prima dată din 1914.

Zeci de şoferi au derapat pe stratul de gheaţă format pe şosele, iar mulţi dintre ei au ajuns în şanţuri. S-au înregistrat zeci de accidente din cauza vremii nefavorabile, iar mai multe şosele din centrul ţării au fost închise. În Dakota de sud, cea mai mare autostradă din regiune a fost închisă după ce oficialii nu au mai putut face faţă viscolului şi zăpezii care se aduna pe asfalt.

Probleme sunt şi în Kansas, unde viteza vântului a depăşit 80 de kilometri la oră, sau în Texas, unde s-a apropiat de 100 de kilometri la oră. Meteorologii nu au veşti prea bune pentru cei din centrul Statelor Unite. Vremea rea va continua şi în zilele următoare.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close