Antena 3 CNN Externe Zece pompieri și doi ofițeri de poliție, răniți în urma unei explozii într-un apartament, în Germania

Zece pompieri și doi ofițeri de poliție, răniți în urma unei explozii într-un apartament, în Germania

Zece pompieri și doi ofițeri de poliție au fost răniți în urma unei explozii care s-a produs într-un apartament din Germania

Zece pompieri și doi ofițeri de poliție, răniți în urma unei explozii într-un apartament, în Germania
Sursa foto: profimedia
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2023   •   16:47

Update 20:47: Urmare cercetărilor s-a stabilit că explozia a fost provocată de proprietarul locuinței, un bărbat, în vârstă de 57 de ani.

Pompierii şi poliţiştii s-au dus la faţa locului, după ce au fost contactați din cauza unui posibil incendiu în locuință, şi a prezenței în interior a unei persoane care avea nevoie de ajutor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La sosirea pompierilor şi poliţiştilor, ocupantul apartamentului a ”declanșat o explozie” către aceştia, a declarat la postul NTV ministrul de Interne regional Herbert Reul, citat de news.ro

Potrivit Bild şi NTV,  bărbatul a dat foc, după aceea, unei benzine sau altei substanțe inflamabile cu care a stropit intrarea în apartament. El a închis apoi uşa şi a continuat să incendieze restul locuinței, după care a fost arestat de către membri ai Forțelor Speciale din cadrul poliţiei.

Aceştia au găsit ulterior, în apartament, un corp fără viaţă - ars, cel mai probabil mama suspectului

Individul este cunoscut prin luări de poziție, pe reţele de socializare, împotriva vaccinării COVID-19.

Zece pompieri și doi ofițeri de poliție, răniți în urma unei explozii într-un apartament, în Germania

Incidentul a avut loc în orașul Ratingen. Polițiștii și pompierii au fost chemați să ajute o persoană neajutorată, iar când au ajuns la ușa apartamentului, a avut loc o explozie, a declarat un purtător de cuvânt al poliției,potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Nu se știe ce a produs explozia, a precizat poliția. Surse germane au declarat pentru Reuters că nu exclud ca explozia din orașul Ratingen să fi fost un atac țintit.

Se pare că unul dintre locuitori a folosit un obiect neidentificat pentru a provoca o explozie, a declarat ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Herbert Reul.

Citeşte şi: Germania ia în calcul suspendarea Schengen şi reintroducerea controalelor la graniţe din cauza imigraţiei ilegal

Imaginile de la fața locului au arătat lunetiști ai poliției poziționați într-un balcon peste drum de clădire, în timp ce fumul ieșea dintr-un apartament de la ultimul etaj.

Polițiștii nu au oferit detalii deoarece operațiunea este în curs de desfășurare. Ministrul de interne Nancy Faeser va oferi explicații despre incident.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close