Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Germania ia în calcul suspendarea Schengen şi reintroducerea controalelor la graniţe din cauza imigraţiei ilegale

Germania ia în calcul suspendarea Schengen şi reintroducerea controalelor la graniţe din cauza imigraţiei ilegale

După Austria, şi Germania ia în calcul suspendarea acordului Schengen pentru a demara mai multe controale la frontieră din cauza imigrației ilegale.

Germania ia în calcul suspendarea Schengen şi reintroducerea controalelor la graniţe din cauza imigraţiei ilegale
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    09 Mai 2023   •   20:30

Măsura este criticată de ecologiștii din coaliția de guvernare care îl susține pe cancelarul Olaf Scholz, relatează Deutsche Welle.

Intenția Guvernului de la Berlin și a autorităților landurilor federale de a aplica controale la toate granițele Germaniei, scrie ziarul Bild, care a intrat în posesia unui document ce ar urma să fie analizat miercuri la un summit dedicat migrației, convocat la Berlin de cancelarul Olaf Scholz. 

Documentul include suplimentarea personalului de la frontiere și permanentizarea posturilor de control, dar și inițiativa unui dialog mai intens cu reprezentanții statelor din care provin imigranții ilegali.

Citeşte şi: Un şofer de TIR a murit în timp ce aştepta la coada uriaşă de la Vama Nădlac

În acest context, cancelarul Olaf Scholz ar fi profitat de vizita sa la Parlamentul European de la Strasbourg, de marți, pentru a trimite un mesaj clar în țară, scrie Bild.

Acesta și-a informat cei 16 șefi de landuri despre controale la graniță, despre proceduri mai rapide de azil și deportări drept răspuns la cererea de bani din partea acestora pentru a avea grijă de refugiați.

Potrivit poliției federale, au existat un total de 19.627 de intrări ilegale în Germania în primul trimestru al anului 2023, scrie Bild. În același timp, Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat aproape 90.000 de cereri de azil. 

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close