Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane condamnate după protestele violente din Paris

Zeci de persoane condamnate după protestele violente din Paris

Zeci de persoane condamnate după protestele violente din Paris
04 Dec 2018   •   20:01

Douăzeci de persoane care au participat la protestele violente din Paris au fost condamnate marți în procedură rapită. În urma incidentelor, sute de persoane au fost rănite și s-a lăsat și cu pagube materiale importante. 

Protestatarii violenți au fost condamnați la câteva luni de închisoare cu suspendare, conform Le Figaro. 

Citiți și Haos în centrul Parisului, din cauza protestelor. Zeci de oameni au fost reținuți 

Aproximativ 260 de persoane au fost rănite în timpul protestelor din Paris. 

Protestele "vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Conform datelor oficiale, sâmbăta trecută, aproape 290.000 de persoane au manifestat în 2.034 de adunări în toată ţara. Mişcarea a fost marcată de decesul unei manifestante, lovită de o şoferiţă la un baraj în Savoia. Un număr de 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, inclusiv din rândul forţelor de ordine, iar 282 au fost arestate.

Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Citiți și Reuniune de urgenţă convocată de Macron în urma violenţelor din Paris. Ministrul de Interne invocă posibilitatea instaurării stării de urgenţă

×
Subiecte în articol: paris violente persoane inchisoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close