Antena 3 CNN Externe Ce spune Zelenski după atacul cu rachete lansat din Belarus asupra Ucrainei

Ce spune Zelenski după atacul cu rachete lansat din Belarus asupra Ucrainei

Rusia nu va reuși să-i intimideze pe cetățenii ucraineni prin teroarea atacurilor cu rachete, a declarat, joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ce spune Zelenski după atacul cu rachete lansat din Belarus asupra Ucrainei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2022   •   13:59

El a înregisrat și distribuit pe rețelele sociale un discurs cu ocazia Zilei statalității ucrainene, în condițiile în care forțele ruse au lansat la primele ore ale dimineții cel puțin 20 de rachete dinspre Belarus asupra regiunilor Cernihiv şi Kiev.

"A fost o dimineață neliniștită. Din nou teroarea rachetelor, dar Ucraina nu va ceda. Nu ne vom lăsa intimidați!", a subliniat Zelenski.

Ziua statalității ucrainene este o sărbătoare instituită chiar de actualul președinte în 2021 și se celebrează separat de Ziua independenței Ucrainei, marcată la 24 august.

Ea are și o semnificație istorică, fiind ziua în care Marele cneaz Volodimir al Kievului, Volodimir, a adoptat creștinismul, la 28 iulie, anul 988.

"Ucraina este un stat independent, liber și indivizibil. Și așa va fi pentru totdeauna!", a transmis Zelenski în mesajul său.

În conflictul declanșat de Rusia pe 24 februarie și care a intrat în cea de-a șasea lună, Ucraina a pierdut până acum controlul asupra a aproximativ 20% din teritoriul său, conform unei estimări făcute chiar de președintele de la Kiev.

Всі етапи історії державності України, її захисту та боротьби за неї можна описати одним реченням. МИ БУЛИ, Є І БУДЕМО! З Днем Хрещення Київської Русі – України! З Днем Української Державності! Слава Україні!

Publicată de Володимир Зеленський pe Miercuri, 27 iulie 2022

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Belarus
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close