Antena 3 CNN Externe Zelenski și Blinken, discuții la Davos despre cum se poate apăra Ucraina în războiul cu Rusia

Zelenski și Blinken, discuții la Davos despre cum se poate apăra Ucraina în războiul cu Rusia

Volomir Zelenski, președintele Ucrainei, și secretarul de stat american Antony Blinken au discutat, marți, la Davos, despre cooperarea în domeniul apărării. Dialogul a pus accent pe apărarea aeriană și pe armamentul cu rază lungă de acțiune.

Zelenski și Blinken, discuții la Davos despre cum se poate apăra Ucraina în războiul cu Rusia
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    16 Ian 2024   •   17:16

Zelenski i-a informat pe oficialii americani prezenți la Davos despre situația de pe câmpul de luptă, ce planuri are țara sa pentru 2024 și care ar putea fi mijloacele prin care acestea ar putea fi duse la îndeplinire.

Președintele ucrainean mai susține că țara sa își intensifică eforturile privind creșterea producției militare interne, pentru ca Ucraina să nu mai depindă atât de mult de partenerii externi, care au propriile probleme.

"Contăm pe sprijinul continuu al SUA, care este esențial pentru țara noastră. I-am informat pe secretarul Blinken și pe NSA Jake Sullivan, care a fost, de asemenea, prezent la întâlnire, cu privire la situația actuală de pe câmpul de luptă, la sarcinile-cheie pentru forțele de apărare ale Ucrainei în acest an și la mijloacele necesare pentru a le îndeplini.

Am discutat, de asemenea, despre continuarea cooperării în domeniul apărării între Ucraina și SUA, cu un accent deosebit pe apărarea aeriană și pe capacitățile cu rază lungă de acțiune.

Am discutat despre modalitățile de creștere a investițiilor internaționale în Ucraina, în special în domeniul producției de apărare, și am subliniat faptul că o mai mare cooperare în domeniul apărării și o mai mare coproducție vor spori autonomia Ucrainei, reducând în același timp dependența sa de ajutorul militar și financiar extern.

Am subliniat faptul că o mai mare cooperare în domeniul apărării și o mai mare producție vor spori autonomia Ucrainei, reducând în același timp dependența sa de ajutorul militar și financiar străin", a scris Zelenski pe rețeaua de socializare X.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close