Antena 3 CNN Externe Zelenski, mesaj pentru Moscova: "Va fi ca pe Insula Șerpilor!" | Cine sunt "cei condamnați să se târască"

Zelenski, mesaj pentru Moscova: "Va fi ca pe Insula Șerpilor!" | Cine sunt "cei condamnați să se târască"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că drapelul Ucrainei va flutura din nou în peninsula ucraineană Crimeea - anexată de Rusia în 2014 - la fel cum se întâmplă deja în Insula Șerpilor.

Zelenski, mesaj pentru Moscova: "Va fi ca pe Insula Șerpilor!" | Cine sunt "cei condamnați să se târască"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2022   •   15:05

''Cei condamnați să se târască nu vor reuși să le ia celor care sunt sortiți să zboare nici măcar Insula Șerpilor", a spus el, folosind o metaforă pentru armata rusă.

"De aceea, steagul albastru și galben a revenit pe insulă, iar într-o zi va reveni, fără îndoială, și în peninsulă, precum și în toate orașele și satele noastre ocupate, în timp ce imnul nostru național va răsuna în fiecare dintre ele'', a continuat președintele ucrainean, potrivit unei înregistrări video difuzată pe rețelele de socializare.

Zelenski și-a exprimat, totodată, recunoștința pentru militarii implicați în lupta pentru Insula Șerpilor.

Zelenski: "A durat două luni să recuperăm Insula Șerpilor"

''Drapelul nostru a fost ridicat acolo. Această operațiune a durat două luni.

Servicii secrete, forțe de operațiuni speciale, unitatea 'Alfa' a serviciului de securitate, gărzi de frontieră, geniști, forțe navale, forțe aeriene.

Și acum, toți căpitanii ruși - fie de pe nave maritime sau dintr-un avion - pot să vadă drapelul ucrainean pe Insula Șerpilor, pentru a ști că statul nostru nu poate fi înfrânt'', a subliniat el.

Rusia s-a retras la 30 iunie de pe Insula Șerpilor, de importanță strategică în Marea Neagră, susținând că a făcut ''un gest de bunăvoință'', în timp ce Ucraina susține că i-a alungat pe militarii Moscovei printr-o campanie care a implicat bombardamente de artilerie, tiruri de rachete și drone.

Joi, Moscova a comunicat că a bombardat, din nou, cu rachete "de precizie" obiectivul pe care a anunțat oficial că l-a abandonat în data de 30 iunie.

Armata rusă susține că unii dintre militarii ucraineni care au înălțat drapelul național pe insulă au fost uciși, iar supraviețuitorii au fugit.
 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close