Antena 3 CNN Externe Moscova susţine că i-a ucis pe militarii care au arborat drapelul Ucrainei pe Insula Șerpilor

Moscova susţine că i-a ucis pe militarii care au arborat drapelul Ucrainei pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană a anunțat că a preluat controlul asupra Insulei Șerpilor, după ce a instalat drapelul național pe insulă, în urmă cu câteva zile, în urma retragerii armatei ruse de pe acest obiectiv strategic din Marea Neagră.

Moscova susţine că i-a ucis pe militarii care au arborat drapelul Ucrainei pe Insula Șerpilor
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iul 2022   •   20:10

"Ne-am restabilit efectiv controlul asupra insulei", a spus Oleksii Gromov, un oficial de rang înalt din cadrul Statului Major al armatei ucrainene.

Gromov a precizat că e vorba despre "un ”control fizic" exercitat de militarii Kievului.

Militari ucraineni care au participat la operațiune s-au întors în cazărmi, a mai spus oficialul ucrainean, fără a indica dacă pe insulă au rămas soldați.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a efectuat, joi dimineața, un atac cu rachete de înaltă precizie care a vizat Insula Șerpilor, atac în urma căruia ar fi fost uciși mai mulți dintre militarii ucraineni aflați acolo pentru a arbora drapelul național.

Sursa citată mai susține că supraviețuitorii au fugit.

Purtătorul de cuvânt al administrației militare ucrainene din Odesa, Serghei Bratciuk, a confirmat într-o actualizare postată pe Telegram că două rachete rusești au avariat semnificativ un debarcader de pe insulă.

×
Subiecte în articol: Insula Serpilor drapel
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close