Antena 3 CNN Externe Cum a răspuns Zelenski acuzației că Ucraina a încercat să-l ucidă pe Vladimir Putin într-un atac cu drone

Cum a răspuns Zelenski acuzației că Ucraina a încercat să-l ucidă pe Vladimir Putin într-un atac cu drone

Președintele Volodimir Zelenski a răspuns, miercuri seară, acuzațiilor de la Moscova cu privire la un presupus atac ordonat de Kiev, cu aeronave fără pilot, asupra Kremlinului.

Cum a răspuns Zelenski acuzației că Ucraina a încercat să-l ucidă pe Vladimir Putin într-un atac cu drone
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   20:08

Update 22:17 | CNN a analizat clipurile video publicate de presa de stat din Rusia și spune că nu există niciun fel de indiciu că Ucraina este implicată în acest atac.

--- 

Ca și alți oficiali ucraineni înaintea sa, Zelenski a negat orice implicare în presupusul atac asupra președinției Rusiei, în timp ce secretarul de stat american, Antony Blinken, s-a arătat rezervat cu privire la incidentul din centrul Moscovei.

"Nu l-am atacat pe Putin. Noi îl lăsăm în sarcina tribunalului. Noi luptăm pe teritoriul nostru, ne apărăm satele şi orașele", a declarat Volodimir Zelenski, cu ocazia unei întâlniri cu liderii statelor nordice, desfășurată la Helsinki.

La rândul său, secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a afirmat că nu poate valida "în niciun fel" informațiile despre incidentul de la Kremlin.

Citește și: "O înscenare. Dacă ucrainenii au ajuns cu drone deasupra Kremlinului, armata rusă este inexistentă", declară generalul Cristian Barbu

"Nu știm faptele și aș fi foarte atent la orice informație provenind de la Kremlin", a declarat Blinken, cu ocazia unui eveniment organizat de cotidianul The Washington Post.

Antony Blinken: "Lăsăm Ucraina să decidă cum se poate apăra"

Întrebat ce poziție are Washingtonul despre eventuale atacuri ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei, Blinken a spus: "Lăsăm Ucraina să decidă cum se poate apăra".

Administrația de la Kiev a transmis, miercuri după-amiază, că nu este implicată în niciun fel în tentativa de atac cu drone care a vizat sediul președinției Rusiei, incident calificat drept "act terorist" de autoritățile de la Moscova.

"În opinia mea, este absolut evident că relatările de presă despre un atac asupra Kremlinului şi despre arestarea unor ucraineni suspectați de acte de sabotaj în Crimeea indică pregătirea unei provocări teroriste de amploare de către Rusia (în Ucraina), în următoarele zile", a afirmat Mihailo Podoliak, consilier în cadrul președinției Ucrainei.

"În cursul nopții (de marți spre miercuri, n.r.), regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone sediul Kremlinului. Au fost utilizate două vehicule aeriene fără pilot, care au fost neutralizate, prin utilizarea sistemelor radar. Nu au fost raportate daune", a comunicat președinția Rusiei, conform agenției Interfax.

Kremlinul consideră incidentul drept un "act terorist" care l-ar fi vizat pe președintele Vladimir Putin.

"Rusia îşi rezervă dreptul de a riposta în momentul potrivit şi în locul potrivit", a avertizat Kremlinul.

Surse: CNN, Mediafax

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close