Antena 3 CNN Externe Zelenski: Ucraina dă Rusia în judecată la Curtea Internaţională de Justiţie, pentru crime de război

Zelenski: Ucraina dă Rusia în judecată la Curtea Internaţională de Justiţie, pentru crime de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina a început procedurile de chemare a Rusiei în judecată la Curtea Internaţională de Justiţie.

Zelenski: Ucraina dă Rusia în judecată la Curtea Internaţională de Justiţie, pentru crime de război
Sursa foto: Hepta.ro
de Dana Musceleanu    |    27 Feb 2022   •   13:26

După atrocităţile comise de Rusia în ultimele zile, preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunţat că ţara sa s-a adresat Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ).

"Rusia trebuie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid în justificarea agresiunii", a anunţat Vladimir Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

"Solicităm o decizie urgentă care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară imediat și ne așteptăm ca procesele să înceapă săptămâna viitoare", a mai transmis preşedintele Ucrainei.

Informația vine în urma afirmațiilor președintelui că acțiunile Rusiei - prin bombardarea grădinițelor, a zonelor rezidențiale și a zonelor de infrastructură nemilitară - poartă semnele unui "genocid".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică trupele rusești că au luat drept țintă civili, inclusiv copii, și a cerut o anchetă internațională asupra conflictului. 

"Ceea ce fac în Harkov, Okhtyrka, Kiev, Odesa și în alte orașe și localități merită un tribunal internațional. Noi le documentăm crimele. Și ar fi fost mult mai multe astfel de crime dacă nu ar fi fost apărătorii noștri curajoși", a declarat Zelensky într-un discurs video postat pe pagina sa de Facebook.

Volodimir Zelenski: "Noaptea trecută a fost 'brutală'. Rusia atacă zonele civile"

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close