Antena 3 CNN Externe "Ziua de lucru a președintelui Putin a început foarte devreme" | Cum au scăpat nedetectate dronele care au lovit Moscova

"Ziua de lucru a președintelui Putin a început foarte devreme" | Cum au scăpat nedetectate dronele care au lovit Moscova

Dronele care au lovit mai multe zone din capitala rusă, marți dimineață, au zburat nedetectate până în apropierea Moscovei și nu au declanșat, din timp, o alertă de raid aerian.

"Ziua de lucru a președintelui Putin a început foarte devreme" | Cum au scăpat nedetectate dronele care au lovit Moscova
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2023   •   14:59

S-a întâmplat astfel pentru că aparatele fără pilot au zburat la o altitudine prea mică pentru a apărea pe radarele rusești, susține general-locotenentul Viktor Sobolev, membru al Parlamentului rus.

El face parte din Comisia de Apărare a legislativului de la Moscova și a cerut guvernului noi sisteme de monitorizare pentru a detecta atacurile la joasă altitudine.

Presa occidentală notează că atacul de marți a vizat unele dintre cele mai bogate zone ale Moscovei, inclusiv o regiune în vestul orașului unde președintele Vladimir Putin și membri ai elitei rusești au reședințe.

Citește și: "Urmărim cu plăcere!" | Reacția Ucrainei după atacul cu drone de la Moscova

După coroborarea informațiilor din surse deschise, BBC a confirmat localizarea a trei lovituri cu dronă în sud-vestul capitalei ruse, unde au fost afectate trei clădiri rezidențiale. Între acestea se numără și blocul înalt în care o dronă a avariat un apartament situat la etajul 13.

Vladimir Putin a fost informat "în timp real" despre atacul dronelor

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat în această dimineață despre atacurile cu drone asupra Moscovei, a declarat purtătorul său de cuvânt.

"Astăzi, bineînțeles, ziua de lucru a președintelui a început foarte devreme. El a primit informații în timp real atât de la Ministerul Apărării, cât și de la Ministerul pentru Situații de Urgență, de la agențiile relevante, de la primarul Moscovei și de la guvernatorul regiunii", a spus Dmitri Peskov.

El a precizat că, deocamdată, Putin "nu are în plan" să comenteze atacul de marți.

Dmitri Peskov a mai spus că acest atac reprezintă un răspuns al Kievului la ultimele lovituri rusești în Ucraina, în pofida faptului că administrația ucraineană a negat, printr-un consilier de rang înalt al președintelui Volodimir Zelenski, "orice legătură directă" cu dronele care au ajuns la Moscova.

"Este complet clar că e vorba despre acte de răspuns ale regimului de la Kiev la lovituri foarte eficiente asupra unui centru de comandă (din Ucraina)", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El nu dat detalii despre "centrul de comandă" ucrainean.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close