Antena 3 CNN High Tech A făcut 100.000 de dolari până la vârsta de 15 ani. Povestea unui tânăr care are afacerile în sânge

A făcut 100.000 de dolari până la vârsta de 15 ani. Povestea unui tânăr care are afacerile în sânge

A făcut 100.000 de dolari până la vârsta de 15 ani. Povestea unui tânăr care are afacerile în sânge
Sursa foto: Foto: dispatch.com
26 Iun 2012   •   11:24
Sahil Lavingia are 19 ani. A fost unul dintre primii angajaţi ai site-ului Pinterest, iar acum a pus bazele unei companii proprii, Gumroad, care dispune de o finanţare de 1,1 milioane de dolari. Tânărul face bani din crearea de aplicaţii pentru diverse site-uri.

Până la vârsta de 15 ani era independent din punct de vedere financiar. Avea mai mult de 100.000 de dolari în propriul său cont. Erau bani făcuţi numai de el.

Într-un interviu pentru Business Insider, Lavigna povesteşte cum a atins toate aceste performanţe.

Care e poveste ta? Cum de nu eşti la şcoală acum?

Am început să lucrez ca designer web în gimnaziu, când şcoala la care învăţam ne-a dat o licenţă Photoshop pe gratis. Am început să mă joc cu acest program pentru că mi-am dat seama că aveam acces la software de mii de dolari.

Am creat tot felul de lucruri bizare, aşa, din amuzament şi, până la urmă, această activitate m-a prins. Am început apoi să concep designuri pentru site-uri, pentru că mi-am dat seama că de acolo vin banii.



Dar la 14 ani mi-am spus „Gata, m-am plictisit de asta. Vreau să concep produse noi”. Aşa că am început să fac aplicaţii pe care le-a trimis tuturor blogurilor de specialitate pe care le ştiam. Au început să scrie despre produse mele şi eu am început să vând”.

Ce produse ai creat până în prezent?

Am făcut o aplicaţie care îţi permite să creezi „wall-uri” pe Facebook. Am mai construit o unealtă cu ajutorul căreia poţi să trimiţi mesaje automatizate pe Twitter.

Câte aplicaţii ai construit şi vândut până acum?

Am construit 20 de aplicaţii şi le-am vândut pe toate.

Cui le-ai vândut şi pe câţi bani?

Le-am vândut pe o piaţă care acum se numeşte Flippa şi fiecare mi-a adus aproximativ 1.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: aplicatii Facebook Twitter
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close