Antena 3 CNN High Tech A fost arestat proprietarul site-ului megaupload.com, responsabil pentru o pagubă de 500 de milioane de dolari

A fost arestat proprietarul site-ului megaupload.com, responsabil pentru o pagubă de 500 de milioane de dolari

A fost arestat proprietarul site-ului megaupload.com, responsabil pentru o pagubă de 500 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: selectec.co.uk
23 Ian 2012   •   22:33

Kim Schmitz se prezenta sub numele de Kim Dotcom dar şi sub alte porecle şi a fondat site-ul megaupload.com, unul dintre cele mai mari site-uri de piraterie din lume. A făcut şi o avere fabuloasă pe care anghetatorii au descoperit-o abia după ce Kim, în vârstă de 38 de ani a fost arestat, săptămâna trecută, împreună cu alţi trei complici. 70 de poliţişti i-au percheziţionat acum casa luxoasă din Noua Zeelandă şi i-au confiscat bunuri de milioane de dolari. De exemplu 18 maşini, printre care un Rolls Royce Phantom, un Cadillac roz şi multe limuzine Mercedes.

"Am confiscat o colecţie de maşini în valoare de şase milioane de dolari şi peste 10 milioane de dolari în numerar" a declarat un ofiţer al Biroului de Crimă Organizată.

Însă valoarea bunurilor confiscate e mică în comparaţie cu paguba de 500 de milioane de dolari pe care a reuşit să o facă, în câţiva ani, producătorilor de la Hollywood cărora le fura filmele sau piesele şi le punea la liber pe internet. Angajaţii lui operau de pe mai toate continentele tocmai pentru a le fi greu anchetatorilor să-i localizeze. Acum însă site-ul a fost închis iar hackerul aşteaptă să fie judecată alături de complicii lui.

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda Mercedes Hollywood
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close