Antena 3 CNN High Tech A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral

A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral

A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral
de S.T.    |    16 Mai 2015   •   08:45

A fost inventat dispozitivul care îţi poate spune dacă eşti pe cale să faci un infarct sau atac cerebral. Doi elevi din Hong Kong au gândit cum pot capta undele cerebrale pentru a explica ceea ce tensiunea arterială sau pulsul nu pot.

Printr-un senzor, dispozitivul captează undele emise de creier şi poate şti când un pacient e în pericol.

Dacă se apropie de un infarct, o convulsie sau chiar un atac cerebral, sistemul anunţă salvatorii printr-un sms care conţine şi locaţia exactă.

La concursul internaţional de robotică din Bucureşti, elevii din Mexic au venit cu o mână robotizată capabilă să capteze orice stimul al celui care o poartă. Mâna poate înlocui orice proteză. Important este să poată fi captate impulsuri emise de muşchi.

Nici elevii români nu s-au lăsat mai prejos. Două fete au gândit un sistem care să-i ajute pe medici, dar şi pe pacienţii care au nevoie de fizioterapie.

La concursul internaţional de robotică organizat la Bucureşti participă peste 2.000 de proiecte. În finală au intrat 150 din 51 de ţări.

×
Subiecte în articol: infarct atac cerebral
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close