Androidul Google G1 are probleme de securitate

31 Oct 2008   •   11:53
Androidul Google G1 are probleme de securitate

La doar câteva zile după ce smartphone-ul Google Android G1, alias HTC Dream, a apărut pe piaţă fiind lansat de operatorul de telefonie mobilă T-Mobile, un cercetător a descoperit o eroare majoră în softul Google, rulat de mobil. Potrivit expertului Charles Miller, citat de The New York Times, slăbiciunea telefonului ar putea fi folosită de hackeri, posesorul telefonului putând fi păcălit pentru a intra pe site-uri ?momeală?. Astfel atacatorul poate obţine informaţii personale ale utililzatorului dispozitivului.
Charles Miller, fost specialist în securitatea informatică la Agenţia de Securitate Naţională, şi cel care a descoperit problema, a anunţat Google de eroare. Miller a declarat că face publică acum această problemă deoarece cei mai mulţi dintre utilizatorii de telefoane inteligente nu realizează faptul că telefoanele inteligente se confruntă cu aceleaşi ameninţări ca şi calculatoarele conectate la internet.
Potrivit lui Miller, breşa softului Google se află în browserul Web al telefonului. Astfel, un hacker poate instala un program care ar putea captura parolele tastate de utilizator în momentul în care efectuează o plată cu cardul bancar.
Conducerea Google a recunoscut problema şi a declarat pentru The New York Times că ?am dorit să izolăm fiecare aplicaţie în parte deoarece nu poţi avea încredere în niciuna dintre ele?, spune specialistul Google Rich Cannings. Acesta a mai declarat că Google a reparat versiunea open source a softului afectat şi colaborează îndeaproape cu partenerii de la T-Mobile şi HTC.

Telefonul Google G1, lansat cu surle şi trâmbiţe în septembrie, la New York, a intrat în competiţie directă cu iPhone-ul 3G lansat de Apple, dar şi cu alte astfel de dispozitive precum Nokia N96, Xperia X1 de la Sony Ericsson, dar şi favoritul oamenilor de afaceri, BlackBerry.
Cei care aşteptau cu nerăbdare smartphone-ul au fost însă dezamăgiţi din pricina designului dispozitivului. G1 rulează un nou sistem de operare dezvoltat de Google, denumit Android, şi dispune de o serie de aplicaţii web ca serviciul de poştă electronică Gmail sau Google Maps.
Antena3.ro

x close