Antena 3 CNN High Tech Apple a lansat iPad pe plan internaţional, după probleme serioase cauzate de cererea mare din SUA

Apple a lansat iPad pe plan internaţional, după probleme serioase cauzate de cererea mare din SUA

Apple a lansat iPad pe plan internaţional, după probleme serioase cauzate de cererea mare din SUA
Sursa foto: ipad
30 Mai 2010   •   15:42

Tablet PC-ul iPad al Apple a debutat în acest weekend în afara Statelor Unite, în nouă ţări, cu cozi uriaşe la magazinele care au comercializat gadget-ul, iar lansarea ridică noi întrebări legate de capacitatea de producţie a companiei americane, care deja dă semne că nu face faţă cererii.
iPad-ul a apărut în rafturile magazinelor din Australia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie la aproape două luni după lansarea de pe 3 aprilie din Statele Unite. Apple a întâmpinat probleme serioase pe piaţa americană, unde nu a putut ţine pasul cu cererea uriaşă, compania luând în ultimă instanţă decizia de a amâna cu o lună lansarea internaţională, potrivit Bloomberg.
Analiştii estimează că Apple va vinde 1,7 milioane de iPad-uri în trimestrul aprilie-iunie şi cinci milioane la nivelul întregului an, însă orice prognoză poate fi răsturnată de capacitatea Apple de a produce tot mai multe astfel de gadget-uri pentru a satisface cererea.
La fel ca în cazul iPhone-ului, vânzările tablet PC-ului celor de la Apple ar trebui să fie determinate în mare măsură de succesul pe plan internaţional. Din volumul total de modele iPhone vândute, numai o treime au mers către clienţi din Statele Unite.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: PC iPad Apple magazine gadget companie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close