Antena 3 CNN High Tech Apple a lansat noul MacBook Pro 13. Vezi specificațiile tehnice

Apple a lansat noul MacBook Pro 13. Vezi specificațiile tehnice

Apple a lansat noul MacBook Pro 13. Vezi specificațiile tehnice
de N.B.    |    23 Oct 2012   •   20:29

Seara, bănuită a fi lansarea versiunii mai mici a tabletei iPad, a devenit un eveniment împărțit, primul mare anunți fiind lansarea noului MacBook Pro 13.

Evenimentul Apple a început cu un video de prezentare a lansării iPhone 5 și a noilor generații de iPod, Touch și Nano. Tim Cook a vorbit despre iPhone 5, iPod și iOs. Peste 3 milioane de iPod-uri au fost deja vândute și peste 200 de milioane de dispozitive folosesc iOS 6 acum.

Ajuns la serviciul de iMessage, Tim Cook anunță trimiterea a peste 300 de miliarde de mesaje cu ajutorul acestuia. ”La momentul actual, trimitem cam 28.000 pe secundă, poate chiar mai mult”, a spus CEO-ul Apple.

Numerele continuă să curgă pe ecranul de pe scenă: 700.000 de aplicații iOS, 275.000 de aplicații pentru iPad, 35 de milioane de aplicații descărcate de pe iStore. În iBookstore (serviciul care ar putea face legătura între Apple și educație) există 1,5 milioane de cărți diponibile și 400 de milioane de descărcări până la momentul actual.

Tim Cook a prezentat o nouă versiune de iBook, integrat iCloud, cu suport pentru peste 40 de limbi noi.

Trecând la Mac, șeful Apple s-a oprit pentru aplauze, după ce a anunțat că piața pentru produsele Apple a crescut mai mult decât cea pentru PC și aunl acesta, al șaselea an la rând, iar notebook-urile și desktop-urile Mac au fost votate numărul unu în Statele Unite.

”În tradiția Apple, am luat cel mai bun produs al nostru și am făcut ceva cu mult mai bun decât precedentul”, a spus Phil Schiller, invitat pe scenă pentru a prezenta noul MacBook Pro 13.

Notebook-ul cu ecranul de 13 inchi, cel mai bine vândut computer Apple a fost îmbunătățit. Este cu 20% mai subțire, (1,9 cm), cântărește 1,58 kg, este dotat cu MagSafe, dual Thunderbolt, card SD, ieșire HDMI, dual USB 3.0, nu are unitate optică și display retina.

Display-ul are o rezoluție maximă de 2,560 x 1,600, de patru ori mai mare decât precedentul și de două ori mai bună decât un display 1080p, iar bateria are o durată de viață de până la 7 ore.

Dotat cu sistemul Mountain Lion și toate ”bunătățile” acestuia, MacBook Pro 13 va costa de la 1.699 de dolari pentru varianta cu procesor de 2,5 GHz i5, 8GB de RAM și 128GB de flash.

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close