Antena 3 CNN High Tech ARCA ARCA a prezentat racheta orbitală Haas 2C

ARCA a prezentat racheta orbitală Haas 2C

ARCA a prezentat racheta orbitală Haas 2C
29 Iun 2012   •   13:20
Racheta orbitală Haas 2C (denumită după Conrad Haas (1509-1579), pionier medieval austro-roman al rachetelor), va fi folosită de ARCA pentru Competitţa Google Lunar X Prize, dar şi ca banc de testare pentru motorul avionului supersonic IAR-111 Excelsior, aflat in dezvoltare la ARCA.
 
Racheta Haas 2C va fi lansată pe orbită în primăvara anului 2013, în cadrul Misiunii 7,  ocazie cu care se va încerca satelizarea unei mase de o jumatate de tonă. Varianta mai mică a rachetei Haas 2C va putea fi transportată sub avionul IAR-111 , ceea ce va oferi flexibilitate asupra alegerii locaţiilor de lansare.
 
Haas 2C este o racheta care poate atinge orbita într-o singura treaptă, acest lucru fiind posibil datorită utilizarii pe scară largă a materialelor compozite, pentru realizarea rezervoarelor. Racheta are o lungime de 18 m, cântăreşte goala 510 kg si 16 tone alimentată.


 Va fi echipată cu un singur motor racheta Executor care are o forţă de tracţiune de 23 tone şi functionează cu un amestec de oxigen lichid şi kerosen, din care consuma 85 kg/secundă.
 
Pe www.antena3.ro veţi putea urmări, pas cu pas, toate evenimentele Programului Spaţial al României.   Antena 3 va transmite în direct testarea supersonicului IAR-111, precum şi lansarea rachetei HAAS II.

Website: www.arcaspace.com

Facebook: http://www.facebook.com/arcaspace?ref=sgm




×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close