Antena 3 CNN High Tech ARCA Românii testează o DRONĂ cu performanţe impresionante. E mult mai bună decât a "concurenţei"

Românii testează o DRONĂ cu performanţe impresionante. E mult mai bună decât a "concurenţei"

Românii testează o DRONĂ cu performanţe impresionante. E mult mai bună decât a "concurenţei"
de O.P.    |    13 Feb 2014   •   10:37

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a anunțat miercuri că a finalizat și testează o aeronavă fără pilot - prima dintr-o familie de drone de înaltă performanță.

Caracteristicile indicate de constructorul român ar plasa-o între cele mai bune UAV-uri din lume, în ceea ce privește autonomia și plafonul de zbor, scrie în comunicatul remis de ARCA.

Drona Air Strato, de la ARCA, este destinată zborurilor stratosferice la o altitudine de 18.000 de metri. Propulsat de motoare electrice, aparatul are o autonomie de 7 ore asigurată de bateriile interne, dar poate rămâne în aer trei zile - alimentat de panourile solare.

Dimensiunile Air Strato sunt departe de cele ale "jucăriilor" cu elice. Cu o anvergură de 18 metri, drona poate ridica în stratosferă o încărcătură de 30 de kilograme - echipamente pentru misiuni sau containere suplimentare de baterii, pentru creșterea autonomiei.

De asemenea, ARCA a anunțat că are în faza de construcție o a doua versiune a lui Air Strato, o dronă de dimensiuni mai mici, cu plafonul de zbor mai coborât dar capabil să transporte sarcini mai mari, la viteze ridicate.

×
Subiecte în articol: drona
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close