Antena 3 CNN High Tech Asus a lansat în România celebrul NX90, primul laptop din lume cu două touch pad-uri (VIDEO)

Asus a lansat în România celebrul NX90, primul laptop din lume cu două touch pad-uri (VIDEO)

Asus a lansat în România celebrul NX90, primul laptop din lume cu două touch pad-uri (VIDEO)
Sursa foto: Text & Foto: Florin Tulbure, Antena3.ro
07 Oct 2010   •   11:15

Asus a lansat, joi, la Ateneul Român, noul său laptop high-end NX90. Asus NX90 nu este un notebook, având în vedere dimensiunile şi greutatea sa, ci un desktop replacement. El va putea fi achiziţionat pe piaţa din România cu suma de 10.000 de lei. Laptop-ul a devenit cunoscut în vară nu datorită specificaţiilor sale ci pentru că a fost furat din holul unui hotel din România, cu doar o zi înainte de lansarea sa în ţară.  Informaţia a fost preluată atunci atât de publicaţii autohtone cât şi de site-uri cunoscute din străinătate.

Tehnologia SonicMaster, dezvoltată în parteneriat cu Bang & Olufsen

Pentru a scoate în evidenţă calităţile audio ale acestui laptop, mulţumită sistemului dezvoltat în cooperare cu Bang & Olufsen, organizatorii au invitat-o la eveniment şi pe câştigătoarea concursului Eurovision 2010, Paula Seling, care a încântat audienţa cu un mini-recital.

Asus NX90 - Breaking silence

NX90 este dotat cu tehnologia exclusivă ASUS SonicMaster, o suită de inovaţii hardware şi software dezvoltate în colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower. Noul portabil se laudă cu cel mai bun codec, cel mai puternic amplificator disponibil şi cele mai mari camere de rezonanţă - de zece ori mai mari decât la un notebook obişnuit.

difuzoare_nx_452

Camerele de rezonanţă supra-dimensionate şi difuzoarele plasate special elimină vibraţia şi distorsiunea, iar componenta software ajustează redarea.

difuzoare_nx2_452

Design

Laptopul ASUS NX90 a fost proiectat în colaborare cu David Lewis, proprietarul studioului de design David Lewis Designers, principala forţă din spatele aspectului produselor Bang & Olufsen.

"ASUS NX90 aduce o nouă dimensiune în sunetul notebook-urilor. Adaugă volumul la ceea ce vizualizezi. Am dorit să aducem un sunet autentic, mai ales datorită sistemului de boxe foarte bun. Este un concept nou, un sunet nou. Rupem tăcerea", a declarat designerul David Lewis, care a câştigat numeroase premii internaţionale de specialitate şi care deţine titlul de Royal Designer for Industry (Londra, 1995).

finisaj_exterior_452

Designul lui ASUS NX90 diferă de liniile tradiţionale ale unui astfel de dispozitiv. Carcasa şi suportul pentru mâini sunt acoperite cu aluminiu polizat, în contrast cu tastatura şi touch pad-urile negre mate. Este primul laptop cu două touch pad-uri, poziţionate de fiecare parte a tastaturii. De asemenea, NX90 este primul laptop din lume care integrează difuzoarele în ecranul LCD.

touchpad_452

Performanţe

ASUS este unul dintre cei mai importanţi producători din lume în materie de plăci de bază, prin urmare, NX90 a beneficiat de cele mai bune componente interne - placă de bază ASUS cu chipset Intel HM55 şi placă video ASUS Geforce GT 335M.

NX 90 are cele mai noi procesoare Intel Core i7, memorie RAM DDR3 de până la 12GB (!), tehnologii de transfer de date USB 3.0 şi Bluetooth 3.0.

nx_right_back_openmod_452

NX90 este echipat cu un ecran LED-backlit FullHD 1080p cu diagonala de 18,4 inch şi unitate optică slot-in Blu-ray combo sau DVD Super Multi.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close