Antena 3 CNN High Tech Audiobook-urile au ajuns la mare căutare printre împătimiţii de cărţi

Audiobook-urile au ajuns la mare căutare printre împătimiţii de cărţi

Audiobook-urile au ajuns la mare căutare printre împătimiţii de cărţi
Sursa foto: Foto: nytimes.com
18 Dec 2011   •   19:59
Dimineţi grăbite în maşină, metrou şi seri în care ochii sunt prea obosiţi ca să citească. Rutina face ca un român din cinci să nu fi început o carte în ultimul an.

Soluţia este simplă şi la îndemâna oricui - audiobook-urile. Costă puţin mai mult decât cărţile tipărite, dar ne ţin la curent cu ultimele apariţii editoriale. Efort minim, rezultate garantate.

Nu vedem chipul, dar ne convinge vocea. Sute de minute care adună într-un suport audio colecţii întregi de carte tipărită. Deşi au pătruns greu pe piaţa din România, audiobook-urile au urcat rapid în topul preferinţelor.

Mai ales atunci când e în familie. Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc şi-au dăruit vocea audiobook-urilor. Preferate rămân poveştile, mai ales acum că au devenit bunici.

Produse în România încă din 2007, audiobook-urile nu înlocuiesc mirosul de cerneală şi nici plăcerea de a răsfoi paginile. Altceva le face mai tentante.

O carte-CD costă ceva mai mult decât una tipărită, preţul ajungând uneori până la 200 de lei. Cei mai fideli cumpărători sunt bărbaţii cu vârsta medie de 35 de ani, care golesc repede rafturile atunci când vine vorba de nuvele sau povestiri pe care le-au îndrăgit în tinereţe.

×
Subiecte în articol: carti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close