Antena 3 CNN High Tech "Şcoala Vieţii", nou fenomen pe TikTok. "Aș face, sincer. Să atrag mai mulți bani"

"Şcoala Vieţii", nou fenomen pe TikTok. "Aș face, sincer. Să atrag mai mulți bani"

Capcană pe TikTok în care pică tot mai mulţi. Creatorii de conținut oferă sfaturi financiare tinerilor, dar specialiștii avertizează că promisiunile de îmbogățire rapidă pot ascunde riscuri financiare uriaşe.

"Şcoala Vieţii", nou fenomen pe TikTok. "Aș face, sincer. Să atrag mai mulți bani"
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   18:21

Într-un nou fenomen pe TikTok, "Şcoala Vieţii" a migrat pe platforma de socializare pentru a le oferi tinerilor sfaturi despre cum să atragă bani în viața lor. Cu promisiuni de îmbogățire rapidă și fără efort, creatorii de conținut susțin că pot transforma viața financiară a tinerilor într-un timp scurt.

Cu toate acestea, specialiștii în finanțe sunt îngrijorați de natura acestor promisiuni.

Constantin Cornea, psiholog, spune că nu există nicio şcoală din punct de vedere academic, care să definească această metodă. "Nu poţi doar să te gândeşti pozitiv la un lucru şi el să vină spre tine fară ca tu să faci nimic".

Specialiştii transmit că aceste cursuri ne pot da o direcţie despre schimbările pe care le putem face în viața noastră. Dar nu ne pot aduce bani din senin. 

"Manifestarea nu are de-a face cu planetele, cu cristale, foi de dafin sub pernă, scorțișoară sau să scriu de 369 ori un lucru", avertizează Roxana Borz, coach manifestare.

"Am văzut și cu cristale să le purifiezi la lumina lunii, aș face, sincer. Să atrag mai mulți bani", spune o tânără, potrivit observatornews.ro.

"Prosperitatea nu se poate obține peste noapte, se poate pierde peste noapte. Nu există scurtături!", avertizează şi Adrian Mitroi, analist financiar.

Analiștii financiari recomandă să ne documentăm bine înainte de a urma orice fel de cursuri.

×
Subiecte în articol: TikTok bani sfaturi financiare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close