Antena 3 CNN High Tech Carţile pierd războiul cu noile tehnologii. Cum le putem insufla copiilor dragostea de carte

Carţile pierd războiul cu noile tehnologii. Cum le putem insufla copiilor dragostea de carte

Carţile pierd războiul cu noile tehnologii. Cum le putem insufla copiilor dragostea de carte
Sursa foto: Foto: zenilkay.wordpress.com
31 Aug 2013   •   17:47

Ritmul alert în care trăim a ajuns să saboteze inteligenţa, spiritul creativ şi imaginaţia copiilor din zilele noastre. Fie că îşi petrec timpul pe laptop, tablete sau telefoane de ultimă generaţie, nu fac decât să îşi pierdă interesul pentru activităţile care îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia. Cel puţin aşa susţin psihologii.

Specialiştii mai spun că respectivele gadgeturi, pe cât sunt de interesante, pe atât sunt de periculoase dacă sunt folosite în exces de cei mici.

 "E nevoie şi de nou in viaţa copilului, însă, în exces, în momentul in care noi nu păstrăm acea măsură, copilul nostru nu mai gaseşte resurse de răbdare, de concentrare" a declarat psihologul Jeni Chiriac.

Aşa s-a ajuns în situaţia în care unii copii sunt foarte nemulţumiţi în momentul în care li se dăruieşte o carte. Aşadar cărţile nu mai sunt bune. Un lucru de înţeles, în condiţiile în care lumea virtuală şi jocurile video reprezintă noua evadare din real. De ce ar mai citi poveşti, dacă pot să-şi imagineze propria poveste pe ecranul computerului? Ba chiar pot fi super-eroi sau războinici neînfricaţi.

Dacă totuşi nu reuşim să ne convingem copilul să nu se mai joace zi-lumină pe computer, trebuie să aplicăm o altă strategie.  "E foarte important sa avem o atitudine participativă, o atitudine de colaborare, pentru că noi însămânţăm acea dragoste de carte sau de altă activitate", mai spun psihologii.


×
Subiecte în articol: carte gadget tehnologie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close