Antena 3 CNN High Tech Compania Kaspersky susţine că a apărut un virus "indestructibil"

Compania Kaspersky susţine că a apărut un virus "indestructibil"

Compania Kaspersky susţine că a apărut un virus "indestructibil"
Sursa foto: Foto: digitaltrends.com
04 Iul 2011   •   16:17

Specialiştii de la Kaspersky avertizează că există un nou virus pe Internet, aproape "indestructibil", care a infectat peste 4,5 milioane de computere în primele luni ale anului, informează IT Pro.

TDL-4 este a patra generaţie a unui virus apărut în 2008. Cei de la Kaspersky susţin că este cea mai sofisticată ameninţare de tip malware existentă. Programatorii care l-au realizat au reuşit să îi integreze mijloace prin care să se ascundă de aplicaţiile anti-virus. Are, de asemenea, integrat un sistem de eliminare a altor aplicaţii dăunătoare, pentru a nu atrage atenţia.

TDL-4 se răspândeşte cu cu ajutorul unor afiliaţi, site-uri cu material pornografic, site-uri pirat, şi portaluri de stocare video sau alte fişiere.

Dacă TDL-4 îţi infectează computerul, acesta se poate copia apoi singur pe un altul pe internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor să creeze o reţea formată din milioane de computere infectate din întreaga lume. Reţeaua computerelor afectate se numeşte botnet, iar în final hackerii pot obţine controlul total asupra calculatoarelor infectate. Conform celor de la Kaspersky, chiar dacă se opreşte sursa, virusul se poate răspândi în continuare, iar cei responsabili vor putea continua să controleze computerele infectate.

Specialiştii de la Sophos susţin că afirmaţiile celor de la Kaspersky sunt exagerate. PC Magazine îl citează pe Paul Ducklin afirmând că nu există malware "indestructibil", iar un soft anti-virus actualizat poate preveni infecţia cu TDL-4.

×
Subiecte în articol: virus malware
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close