Antena 3 CNN High Tech Conturile miliardarilor de pe Twitter au fost sparte! Mare atenție la aceste mesaje

Conturile miliardarilor de pe Twitter au fost sparte! Mare atenție la aceste mesaje

Conturile mai multor miliardari, politicieni și companii IT și financiare au fost sparte de hackeri într-o tentativă de înșelătorie cu criptomonede. Elon Musk, Jeff Bezos, Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates, Michael Bloomberg sau Kanye West sunt doar câteva dintre victime.

Conturile miliardarilor de pe Twitter au fost sparte! Mare atenție la aceste mesaje
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    16 Iul 2020   •   09:20

Conturile acestora și ale mai multor alte personalități și companii au fost temporar blocate de Twitter iar mesajele publicate de hackeri au fost șterse. În aceste mesaje, oamenii erau îndemnați să doneze Bitcoin către un link, pentru ca ulterior să primească dublul sumei oferite. 

Mesajele postate pe conturile miliardarilor

Mesajele postate pe platfotma de socializare au ridicat multe semne de întrebare: „Ofer înapoi comunității din cauza COVID-19. Toate mondele Bitcoin date la adresa de mai jos vor fi returnate la dublul sumei oferite. Dacă trimiți 1.000 de dolari îți voi trimite înapoi 2.000 de dolari”, a apaărut pe profilul de Twitter al fostului președinte american Barack Obama. 

În urma publicării acestor mesaje, platforma Twitter a postat că investighează incidentul de securitate: „Am luat la cunoștință incidentele de securitate de pe platformă. Investigăm și luăm toți pașii necesari pentru a rezolva problema. Vă vom ține la curent”, este mesajul postat de angajații Twitter.  Hackerii ar fi reușit să strângă peste 110.000 de dolari prin această escrocherie. 

Atac la Twitter. Conturile miliardarilor, sparte

×
Subiecte în articol: Twitter hacker
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close