Antena 3 CNN High Tech Copiii din Marea Britanie vor putea anunţa abuzurile prin sms sau pe Internet

Copiii din Marea Britanie vor putea anunţa abuzurile prin sms sau pe Internet

Copiii din Marea Britanie vor putea anunţa abuzurile prin sms sau pe Internet
22 Sep 2008   •   23:47

Copiii britanici care suferă din cauza abuzurilor se vor putea adresa autorităţilor prin sms sau cu ajutorul Internetului. Autorităţile speră să poate ajuta mai mulţi copii şi au apelat în acest sens la tehnologiile folosite şi îndragite de tineri. Astfel, serviciul telefonic deja existent, denumit ?ChildLine?, va fi extins şi pe Internet.

Societatea Naţională pentru Prevenirea Abuzului Copiilor (National Society for the Prevention of Cruelty to Children, NSPCC) are mari probleme cu numărul de persoane care sunt angajate să răspundă apelurilor care vin din partea copiilor. Numai 40% dintre cei care sună ajung să fie consiliaţi prin telefon. Mary Marsh, directoarea NSPCC, a declarat pentru BBC News: ?În momentul de faţă avem o problemă reală în a reuşi să îi ajutăm pe toţi cei care ne solicită ajutorul. Numărul copiilor pe care îi ajutăm nu este suficient de mare şi de aceea încercăm să găsim şi alte modalităţi pentru a le oferi ajutor.?

Demersul NSPCC a fost întâmpinat de compania Microsoft, care a donat 1,3 milioane de lire sterline sub formă de servicii de internet şi soft-uri. Akhtar Badshah, directorul de comunicaţii al Microsoft, a declarat că acest parteneriat are o importanţă deosebită pentru companie.

Serviciul va veni în întâmpinarea copiilor care sunt abuzaţi în propriile case şi care nu vor mai fi nevoiţi să iasă din casă pentru a solicita ajutor. Până acum, majoritatea copiilor care cereau ajutor, telefonau din cabine telefonice aflate în exteriorul propriilor case şi propriilor camere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close