Antena 3 CNN High Tech Cu peste 230 de milioane de kilometri zburaţi, nava Discovery aterizează pentru ultima oară

Cu peste 230 de milioane de kilometri zburaţi, nava Discovery aterizează pentru ultima oară

Cu peste 230 de milioane de kilometri zburaţi, nava Discovery aterizează pentru ultima oară
Sursa foto: Foto: nasa.gov
09 Mar 2011   •   23:13

După aproximativ două săptămâni petrecute în spaţiu, Nava Discovery s-a întors pentru ultima dată din misiune şi a efectuat ultima aterizare, astăzi, pe pe pista centrului spaţial Kennedy Space Center, în Florida, informează NASA.

 
Echipajul şi cei prezenţi şi-au amintit, preţ de câteva momente, cele 39 de misiuni în orbită care au fost încununate de reveniri pe Pământ fără cusur.
 
Nava Discovery a fost utilizată de NASA pentru misiuni pe orbită timp de 27 de ani. De la prima misiune din 1984, nava a parcurs 238.539.663 de kilometri, a petrecut 365 de zile în spaţiu şi a înconjurat orbita Pământului de 5.830 de ori.
 
"Cariera" navei Discovery se încheie sub semnul perfecţiunii, susţin reprezentanţii NASA, racheta a funcţionat fără niciun fel de defecţiune majoră în toate misiunile. 
 
Deşi nu va mai pleca în spaţiu, componentele navei vor reprezenta o sursă de cunoaştere pentru ingineri, felul în care se prezintă componentele acesteia, după timpul petrecut pe orbită vor oferi indicaţii preţioase pentru viitor, susţine Mike Moses, preşedintele echipei de management al misiunilor.
 
 

×
Subiecte în articol: Discovery nava NASA aterizare retragere
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close