Antena 3 CNN High Tech Cum să scapi de Poliția Română din calculator

Cum să scapi de Poliția Română din calculator

Cum să scapi de Poliția Română din calculator
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
14 Noi 2012   •   23:38

În ultima vreme, pe Internet circulă tot mai multe mail-uri de la ”Poliție” potrivit cărora ești acuzat de piraterie și ești obligat la plata unei amenzi de câteva sute de lei, scrie jurnalul.ro.

În cazul în care primești un astfel de mesaj, ignoră-l liniștit, deoarece nu este decât un virus care face ravagii, potrivit experților în securitate informatică.

’’Virusul pirateriei exploatează aceeaşi teamă primară pe care oamenii o resimt când aud sirena poliţiei, văd luminile girofarului, iar apoi sunt traşi pe dreapta’’, explică Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender. ’’Virusul verifică adresa de IP a victimei, îi spune că mesajul este din partea poliţiei şi o acuză de un delict pe care l-ar fi putut comite şi fără să-şi dea seama. Faţă de ameninţări similare mai vechi, care trimiteau « amenzi » pentru pornografie și zoofilie, aceasta pune accentul pe infracţiuni de piraterie. Şi este extrem de eficientă’’, arată oficialul BitDefender.

Virusul ”Poliția română” acuză victimele de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor. 

Dacă ai luat un astfel de virus periculos, este de ajuns să instalezi instrumentul furnizat de Bitdefender, accesând link-ul
http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe și rularea acestuia în Safe Mode.

×
Subiecte în articol: virus piraterie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close