Antena 3 CNN High Tech Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Elon Musk și Twitter au ajuns la un acord care i-a permis celui mai bogat om din lume să preia compania de social media, una dintre cele mai populare din lume.

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique
de Mia Lungu    |    25 Apr 2022   •   22:00

UPDATE 22.00 - Elon Musk a cumpărat Twitter într-o afacere evaluată la aproximativ 44 de miliarde de dolari, a anunțat astăzi compania, potrivit CNN.

Acordul încheie un val de știri potrivit cărora CEO-ul Tesla și SpaceX a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, i s-a oferit și a refuzat un loc în consiliul său de administrație și s-a oferit să cumpere compania - totul în mai puțin de o lună.

Stire inițială:

Cele două părți au fost implicate în negocieri detaliate în weekend, discutând detalii despre o posibilă preluare, inclusiv un calendar și posibile taxe de despărțire în cazul în care înțelegerea se destramă, potrivit New York Times, Wall Street Journal și alte instituții media.

Surse spun că un acord oficial ar putea veni în această săptămână, posibil chiar astăzi. Acțiunile Twitter au crescut cu patru procente, până la 50,49 dolari pe acțiune, astăzi, dar sub ceea ce Musk a numit oferta sa „cea mai bună și finală” de 54,20 dolari. Acest lucru ar evalua gigantul rețelelor sociale la 43 de miliarde de dolari.

Obținerea de angajamente pentru finanțarea de 46,5 miliarde de dolari a fost un punct de cotitură care a permis consiliului de administrație al Twitter să ia în considerare în mod serios oferta lui Musk, au declarat pentru New York Times surse care cunosc detalii ale negocierii.

Twitter și Musk nu au răspuns solicitărilor de comentarii, dar Musk a atras din nou atenția asupra interesului său față de companie, bazat pe păstrarea principiilor libertății de exprimare, într-o postare pe Twitter, publicată în urmă cu puțin timp.

"Sper ca și cei mai aprigi critici ai mei să rămână pe Twitter, pentru că asta înseamnă libertatea de exprimare", a scris miliardarul american.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close