Antena 3 CNN High Tech Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de aproape şapte miliarde de dolari pentru cazul în care ar pierde procesul cu Twitter

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de aproape şapte miliarde de dolari pentru cazul în care ar pierde procesul cu Twitter

Elon Musk, CEO Tesla şi SpaceX, a vândut acţiuni Tesla de aproape şapte miliarde de dolari pentru a se asigura în cazul în care pierde procesul cu Twitter şi va fi obligat să cumpere reţeaua socială.

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de aproape şapte miliarde de dolari pentru cazul în care ar pierde procesul cu Twitter
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Karl-Josef Hildenbrand
de Alin Tarnovschi    |    10 Aug 2022   •   12:14

Elon Musk a anunţat că a vândut acţiunile Tesla acum şi nu după procesul cu Twitter tocmai pentru a nu vinde "de urgenţă" acţiunile Tesla şi să afecteze compania.

"În cazul (sper că încă puțin probabil) în care Twitter mă forțează să finalizeze achiziția, iar partenerii de capital nu își respectă obligațiile, este important să evităm situația unei vânzări de urgență din acțiunile Tesla", a scris Musk, chiar pe Twitter, seara trecută.

În urmă cu câteva zile, Elon Musk a acuzat Twitter de fraudă, susținând că platforma de socializare l-a indus în eroare cu privire la aspectele cheie ale afacerii sale înainte de a accepta achiziția de 44 de miliarde de dolari.

Primul termen în procesul dintre Elon Musk şi reprezentanţii companiei Twitter va avea loc pe 17 octombrie 2022.

Considerat a fi cel mai bogat om de pe planetă, Elon Musk a mai vândut acţiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari în luna aprilie a acestui an.

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliştii Reuters, Musk mai deţine, în prezent, 155 de milioane de acţiuni, ceea ce înseamnă puţin sub 15%.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close