Antena 3 CNN High Tech Gigantul Yahoo este de vânzare. Anunţul, făcut la scurt timp după demiterea directorului companiei

Gigantul Yahoo este de vânzare. Anunţul, făcut la scurt timp după demiterea directorului companiei

Gigantul Yahoo este de vânzare. Anunţul, făcut la scurt timp după demiterea directorului companiei
Sursa foto: Foto: carcabot.ro
07 Sep 2011   •   16:02

Gigantul Yahoo este de vânzare. Informaţia a apărut la scurt timp după ce directorul companiei a fost demis. Nu au fost însă date publicităţii informatii despre termenii vânzării portalului de internet.

În ultima vreme, Yahoo are mari probleme şi a pierdut tot mai mult teren pe piaţa de Internet.

În 2008, Microsoft a avut o ofertă de peste 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Yahoo, ale cărei acţiuni erau cotate la 61 de dolari fiecare. Acum, valoarea unei acţiuni e de doar 13 dolari.

Directorul general al Yahoo, Carol Bartz, a fost concediată prin telefon de preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Roy Bostock, după un mandat de doi ani şi jumătate marcat de stagnarea acţiunilor şi de distanţarea de partenerul din China, Alibaba, informează Reuters.

Interimatul va fi asigurat de directorul financiar al Yahoo, Tim Morse.

Compania va căuta un nou lider, care trebuie să conducă o luptă grea pe piaţa publicităţii online şi conţinutului cu rivali de talia Google şi Facebook.
   
Acţiunile Yahoo au urcat cu 6% în sesiunea de tranzacţionare de seară la New York. Valoarea acţiunilor este uşor mai ridicată decât la începutul mandatului lui Bartz, în ianuarie 2009.

×
Subiecte în articol: yahoo internet microsoft vanzare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close