Antena 3 High Tech Google îl omagiază pe fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz: S-au împlinit 155 de ani de la naşterea sa

Google îl omagiază pe fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz: S-au împlinit 155 de ani de la naşterea sa

de Antena3.ro    |    22 Feb 2012   •   13:51
Google îl omagiază pe fizicianul german Heinrich Rudolf Hertz: S-au împlinit 155 de ani de la naşterea sa

Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a-l omagia pe Heinrich Rudolf Hertz, la împlinirea a 155 de ani de la naşterea celebrului fizician german. Hertz este renumit pentru descoperirea undelor electromagnetice.
   
Noul logo al Google prezintă unde electromagnetice colorate care rulează pe ecran, de la dreapta la stânga.
   
Heinrich Rudolf Hertz s-a născut pe 22 februarie 1857, la Hamburg, şi a decedat pe 1 ianuarie 1894, la Bonn. A învăţat tâmplăria şi a lucrat ca strungar, iar la vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi s-a dedicat meseriei de inginer, începându-şi studiile la München. După doi ani, el s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început să studieze matematica şi fizica. A fost remarcat de profesorul de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.
   
Fizicianul german a clarificat şi a extins cercetările cu privire la teoria electromagnetică a luminii. Hertz a fost primul cercetător care a demonstrat existenţa undelor electromagnetice, folosindu-se de instrumente pentru a transmite şi primi impulsuri radio. Experimentele sale au condus la dezvoltarea tehnologiilor de comunicaţii fără fir. 
   
Hertz a descoperit cu ajutorul primului oscilator existenţa undelor electromagnetice. El a dovedit că acestea sunt identice şi se deplasează cu viteza undelor luminii. Unitatea frecvenţei, Hertz, îi poartă numele.
   
Hertz a murit la vârsta de 36 de ani, lăsând în urmă cercetări importante, care au condus la descoperiri majore din domeniul electric, electronic şi electrotehnic.
   
Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close