Antena 3 CNN High Tech Hackerii profită de învestirea lui Barack Obama şi lansează noi viruşi

Hackerii profită de învestirea lui Barack Obama şi lansează noi viruşi

Hackerii profită de învestirea lui Barack Obama şi lansează noi viruşi
Sursa foto: virus
19 Ian 2009   •   17:21

Un nou e-mail care infectează calculatoarele este răspândit în ultimele zile. Respectivul mail profită de popularitatea preşedintelui american şi a iminentei sale învestiri, de pe 20 iauarie, anunţă site-ul faravirusi.com. ?Festivitatea de învestire a noului presedinte american Barack Obama este sub semnul incertitudinii. Chiar în ajunul învestirii Obama a declarat ca NU este încă pregătit sa devină preşedinte. Analiştii consideră că planul sau de relansarea a economiei Americane este un eşec din start?.?
Acesta este începutul mail-ului cu pricina, care direcţionează utilizatorii către un fals site ce ar conţine această ştire, dar şi altele despre Obama. Aici încep problemele, pentru că orice link descărcat de pe site-ul respectiv este virusat, aşa că vă avertizăm să nu apăsaţi pe butonul de download. Mai jos puteţi vedea cum arată site-ul.

Fişierele infectate (care se numesc obamablog.exe sau speech.exe) au mai multe nume şi se schimbă la fiecare 20-30 de minute, conţinând un alt virus de fiecare dată.
Şi site-urile infectate diferă ca adresă printre ele aflându-se următoarele (Nu vizitaţi niciunul din site-urile de mai jos):
www.greatobamaguide.com
www.superobamaonline.com
www.greatobamaonline.com
store.superobamadirect.com
Virusul este detectat de Avira, Avast, AVG, Kaspersky, NOD32, dar nu si de BitDefender, Panda sau Dr. Web.
Fotografie: faravirusi.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: virus Barack Obama investire
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close